+31 (0)6 37 30 82 58 Info@RockTheKasbah.org

   Rock the Kasbah

    

   Elke dag zien we in het nieuws hoe vluchtelingen na een vlucht uit o.a. Syrië en Eritrea Europa bereiken. Op zoek naar rust en veiligheid en een toekomst voor zichzelf en hun gezin. Ze willen daar een succes van maken en hebben alles wat ze lief hebben en hebben opgebouwd achter zich gelaten. Voordat ze zeker weten of ze in Nederland mogen blijven gaan ze zich al de Nederlandse taal eigen maken. Maar dat is moeilijk als je weinig in het Nederlands communiceert. Bovendien je kent bijna geen mensen die Nederlands spreken. En daarbij spreken mensen ook snel Engels met je als ze merken dat het moeilijk voor je is om je in het Nederlands uit te drukken. Met de mensen die je kent spreek je Syrisch of Tigrinya (de taal in Eritrea).

   Hoe leer je meer mensen kennen. Je bent hier alleen of met je gezin en hebt het daar erg druk mee. Bovendien heb je ook nog zorgen en zaken te verwerken. Het is ook een enorme uitdaging om in gebrekkig Nederlands te communiceren en een netwerk op te bouwen. Rock the Kasbah en en met name in eerste instantie Rock the Kasbah Kookworkshop + en Rock the Kasbah Meet the Mama’s kunnen de nieuwkomers daarbij helpen.

   Op vrijwillige basis, maar ook met doorgroeimogelijkheden in de bedrijven in ons netwerk bereiden we hen voor op en begeleiden we hen naar een betaalde baan. Ze worden gekleed in bedrijfskleding waarin ze zich goed voelen en waarin vooraanstaande chefs zich kleden. Ze krijgen individuele coaching waar nodig en training in gastvrijheid en trainingen als HACCP, Sociale Hygiëne en Allergenentraining. Beter gekwalificeerd dan veel andere kandidaten die in de HORECA aan het werk willen.

   En door de Kookworkshops+ en Meet the Mama’s komen we in aanraking met ondernemers en maatschappelijk betrokkenen. We gaan in gesprek over de behoeften van de bedrijven aan medewerkers, opleidingsmogelijkheden, vacatures, takeovers van bedrijfsrestaurants door Meet the Mama’s, acte de préséance op netwerkborrels en andere gelegenheden waar we de Mama’s en hun gezinnen en andere nieuwkomers de kansen kunnen bieden die ze nodig hebben om te integreren. En onze maatschappelijk betrokken gasten kunnen ook een rol spelen door nieuwkomers te laten aansluiten bij initiatieven, laten deelnemen aan activiteiten, taalcoach of buddy te zijn en een kookworkshop bij hen te volgen. Ieder contact en ieder initiatief is er één en helpt Nieuwkomers op weg naar een goed bestaan in Nederland.

    

   Interesse? Schrijf je in als vrijwilliger of help mee aan een nieuwe Kookworkshop

   Get in touch, We would <strong><em>love to chat</em></strong>

   Rock The <strong><em>Kasbah</em></strong>

   Neem contact met ons op voor eventuele donaties of het verzorgen van een Dinners van Meet the Mama’s.

   Meet <strong><em>The Mama's</em></strong>

   Meet The Mama’s organiseert Kookworkshops 2.0 voor het bedrijfsleven en haar medewerkers.

   Neem Contact Op

   8 + 11 =

   Sign Up for coming Events

   Copyright Website 2018 Rock The Kasbah |  Privacy Policy  |  Disclaimer  |  Site Map | Designed en gemaakt door Media Flevoland